Inici Catala

Menu Allotjament Serveis Activitats Casaments Restaurant Fotos Preus Com Arribar ContacteOfertes

Data d'Entrada
Data de Sortida
activititats

Activitats Activitats al Poble Visites Recomanades Activitats Recomanades Packs Activitats

Visites Recomanades

Pobles propers, de l'interior i costaners
Pobles propers amb encant com Albanyà, Vilarig, Cistella, Boadella, Les Escaules i Pont de Molins. Altres pobles a l'Alt Empordà: Peralada i Vilabertran. Pobles del interior: Besalú, Castellfollit de la Roca i Santa Pau (a la Garrotxa), Banyoles (al Pla de l'Estany), Pals, Peratallada y La Bisbal (al Baix Empordà). I finalment, pobles costaners o quasi-costaners: Castelló d'Empúries, Cadaqués, Llançà i Port de la Selva (a l'Alt Empordà), Palafrugell, Palamós i els poblets del municipi de Begur (al Baix Empordà), i Blanes i Tossa de Mar (a la Selva).

Girona
La Ciutat Immortal. La Ciutat dels 1000 Setges. Desde la seva impressionant catedral, al passeig de la muralla, els carrers del nucli antic, la devesa, Temps de Flors al maig, la plaça de l’Independència, el call jueu, els ponts, els concerts a l’Auditori, el Museu de Cinema, i moltes altres atraccions, fan de Girona una visita obligada.

Castells i monestirs medievals
A Vilabertran hi trobem el monestir agustinià de Santa Maria de Vilabertran. En el Parc Natural de Cap de Creus hi trobem un altre monestir benedictí, el famós Sant Pere de Rodes. En el Paratge Natural de l'Albera hi trobem dos monuments. Primer, a Rabós, les rüines de Sant Quirze de Colera, i el Castell de Requesens al municipi de La Jonquera (encara que s'ha de camina un bon troç per arribar-hi). El Castell de Sant Ferran, a Figueres, és el castell de defensa més gran d’Europa, o el Castell de Montgrí a Torroella. De camí a la Mare de Deu del Mont també s’hi troben les ruïnes del monestir de Sant Llorenç de Sous.

Ruïnes de l'antigüetat
Les ruïnes greco-romanes més importants de la província de Girona, estan a Empúries.
A Ullastret, hi trobem els jaciments d'un poblat ibèric, juntament amb la seu d'Ullastret del Museu Arqueòlogic de Catalunya.

Parcs Naturals
Per mar i muntanya, no hi ha cap altre parc com el de Cap de Creus. En un dia clar és espectacular. El Far de Cap de Creus és la punta més oriental de la península ibèrica. El mar en aquest indret està en el seu estat més ferestec. A la muntanya, hi ha el Monestir de Sant Pere de Rodes.

Els Aiguamolls de l'Empordà és una reserva inundable natural amb espècies protegides de plantes, aus, i peixos. Les cigonyes venen a niuar a la primavera, i és possible veure i escoltar-les... fan molt soroll! Es pot visitar a peu, a cavalls, o amb Quads fora de les pistes peatonals, es clar.

A la Garrotxa, no gaire lluny, hi ha la Zona Volcànica de la Garrotxa, on es poden visitar volcans extinguits o dormits i la Fageda d'en Jordà, un bosc de faigs, poc freqüent en aquestes alçades. Recomanem aquesta visita sobre tot a la tardor, quan les fulles canvien de color.

El Paratge Natural de l'Albera, el parc natural a la frontera amb França, hi trobem el Castell de Requesens, Sant Quirze de Colera, i un projecte per criar i protegir la tortuga meditarrània, que està en perill d'extincció: en el Centre de Reproducció de Tortugues.

 

Rutes Culturals (opció visita guiada)
Triangle Dalí
. Visiteu el Teatre-Museu Dalí a Figueres, així com la exhibició permanent de les joies dissenyades per en Dalí. A Portlligat està la seva Casa-Museu Dalí, oberta al públic, amb reservar prèvia. El Castell de Púbol, també es pot visitar amb reserva, i és la casa que li va regalar en Dalí a la Gala, i on només hi podia anar quan ella el convidava, que era quasi mai! La visita que més agrada als nostres hostes: la Casa-Museu a Portlligat!

Història Jueva a Girona, Besalú i Castelló d’Empúries. A la ciutat de Girona, hi ha el call jueu, a Bonastruc ça Porta, on trobareu el Patronat Call de Girona, amb el Museu d’Història dels Jueus, i l’Institut de Estudis Nahmanides. A Besalú, trobareu el Miqvé (l’únic bany jueu en tot Espanya) i Castelló d’Empúries, també hi ha el call jueu, menos important que el de Girona. A través d’aquestes visites, podem seguir les empremtes que ens va deixar la cultura i el poble jueu abans de la seva expulsió en el 1492.

Banyoles i la Ruta de Salamina. Pels amants de la nostra història, i de la Guerra Civil, podeu fer la ruta que varen fer el falangista Rafael Sánchez Maza i els seus “Amigos del bosque” la Guerra Civil Espanyola. També sota el mateix temari hi ha la Ruta de l’Exili per la Vajol (per on van escapar membres dels governs basc, republicà i català, com el president Companys, així com el Memorial a Walter Benjamin.

Els camins de ronda. No hi ha res com passejar per aquestes rondes que vorejen les platjes, cales i penya segats de la Costa Brava per l’Alt i Baix Empordà i trossos de la Selva.

Les platjes de l'Emporda
Tant a l'Alt Empordà, així com en el Baix Empordà, trobareu platjes, platjetes, i cales per a gust de tothom. La que més ens agraden?
A l’Alt Empordà: L'Almadrava a Roses, Canyelles i Grifeu a Llançà*, i la Platja del Portixol a Sant Martí d’Empúries**.
En el Baix Empordà: Sa Tuna i Calella de Palafrugell***.
Pels amants del vent: a Sant Pere Pescador (l’Alt Empordà) trobareu les condicions ideals. Aquest enllaç té descripcions completes de les platjes de la Costa Brava: www.queplaya.es

* el camí de ronda desde Llançà a Port de la Selva brinda vistes de Cap de Creus i les seves petites cales. El Far de s’Arnella, entre les dos localitats es un bon punt de mira.

** darrera aquesta platja trobareu el restaurant de l’Hostal Empúries... i després una visita a les ruïnes d’Empúries i el poble de Sant Martí... un dia de somni.

*** si heu arribat a Calella, visiteu els Jardins de Cap Roig. A l’estiu també hi fan concerts a l’aire lliure inolvidables. Nosaltres varem veure a la Cesària Évora fa uns anys! Una nit inolvidable.Català • CastellanoEnglish

Activitats al Poble Packs Activitats Activitats Recomanades